Läs mer om Mackmyra Kreatör Jin

Se alla våra Mackmyra produkter
 
   
Prisbelönade Mackmyra har producerat sin första unika gin, Mackmyra Kreatör Jin.

En äkta svensk premiumgin med doft av svenska skogar, lingon, enbär, färska hallon och toner av fräsch citrus.  Mackmyra Kreatör Jin bjuder på en kryddig smakupplevelse med toner av enbär, hallon, koriander och en frisk ton av citrus. Tydlig och lång frisk eftersmak med inslag av enbär och citrus.

Gin i superpremiumklassen har ökat stort i försäljning världen över och det har dykt upp många specialiserade ginproducenter med unika blandningar. I Europa har det även poppat upp flera trendiga Ginbarer.

Svenska hyllade Mackmyra Destilleri är annars känt för sin whiskytillverkning såsom exempelvis Mackmyra Svensk Ek Single Malt, Mackmyra Svensk Rök Single Malt och Mackmyra Skördetid Single malt.

Mackmyra har således bemött den ökade efterfrågan utav premiumgin och för första gången lanserat en superpremium gin i hög klass.  – ”Jag har tillbringat flera månader med att hitta de rätta kryddorna och destillerat över 200 olika smaker under sommaren. Jag har haft en tydlig tanke om vilken karaktär vår gin skulle ha och det var precis där jag landade, om inte bättre!” säger craft distiller Rickard Aldén.